Formarea in psihoterapia copilului si adolescentului

Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa

Formare in psihoterapia copilului si adolescentului

In 3-4 octombrie 2020 incepe un nou program de formare in psihoterapia copilului la Timisoara. Programul este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania si Asociatia Europeana Multidisciplinara pentru Terapia Copilului si Tinerilor, ca urmare finalizandu-se cu avizul de libera practica si certificare europeana. Acest program de formare este destinat psihoterapeutilor sub supervizare, autonomi sau specialisti, care doresc sa se specializeze in psihoterapia copilului si adolescentului (aceia dintre dvs care nu ati urmat inca o formare in psihoterapie va puteti inscrie pentru programul de lunga durata, care incepe in 24-25 octombrie).

Programul de formare in psihoterapia copilului si adolescentului al Asociatiei de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa – ACCPI este acreditat de catre Colegiul Psihologilor din Romania (COPSI)  si  de catre EIATCYP (Asociatia Europeana Interdisciplinara Pentru Terapia Copilului si Tinerilor). Acest program a fost conceput ca program de specializare pentru psihoterapeutii care doresc sa lucreze cu copii si adolescenti, astfel incat va puteti inscrie fie daca sunteti absolvent si nu ati urmat pana acum o formare in psihoterapie- caz in care formarea are durata de 5 ani-, fie daca sunteti deja psihoteraoeut sub supervizare sau autonom, in oricare orientare terapeutica- situatie in care formarea are durata de 2 ani. In urma programului de formare in psihoterapie integrativa se obtine astfel certificarea in vederea obtinerii avizului de libera practica in psihoterapie, precum si a certificatului european in psihoterapia copilului si adolescentului. 

Pentru absolventii care nu au urmat pana in prezent o formare in psihoterapie, programa de formare consta din:

Ciclul I de formare- cu durata de 3 ani, care cuprinde 500 de ore de formare teoretica si aplicativa in psihoterapie integrativa si 250 de ore de dezvoltare personala.

Ciclul II de formare- cu durata de 2 ani, care cuprinde 360 de ore de formare teoretico-aplicativa si 150 de ore de supervizare.

Pentru psihoterapeutii sub supervizare sau autonomi care au urmat deja o formare in psihoterapie, programa de formare consta din 360 de ore de formare teoretico-aplicativa, 25 de ore de dezvoltare personala si 150 de ore de supervizare.

Modulele de formare au durata de 20-30 de ore, fiind organizate in weekend.

Programa formarii de baza (teorie si aplicatii practice) – ciclul I de formare

Programa formarii teoretico-aplicative de specializare in psihoterapia copilului si adolescentului

Programul de dezvoltare personala- ciclul I

Programul de dezvoltare personala- ciclul II

Supervizarea in psihoterapia copilului si adolescentului

Nivele de certificare

Formatori